De Havenkerk is niet alleen een kerk op zondag. Bijna elke dag van de week is er wel iets te doen. Zo helpen we elkaar van zinvolle dagbesteding tot groei in geloof. Naast de gewone wekelijkse activiteiten organiseren we verschillende keren per jaar bijzondere uitjes.

Maaltijden

Op maandag- en dinsdag- en donderdagavond zijn er gezamenlijke maaltijden om 18.00 uur. U bent welkom in de Havenkerk vanaf 17.00 uur.

Gebed

Gebed is in de Havenkerk een belangrijk onderwerp. Als we bidden, bouwen we aan een relatie met God. Ons verlangen is om steeds meer tijd met God door te brengen en meer te leren over wie God is. Samen bidden en God aanbidden is daar ook een onderdeel van.

Elke zondag tijdens de kerkdiensten is er ruimte om te bidden voor je persoonlijke gebedspunten. Tijdens de kerkdienst wordt gevraagd waar de voorganger voor kan bidden. Als het om wat meer persoonlijke onderwerpen gaat, die je niet in de groep wil delen, is het ook mogelijk om na de dienst gebed te vragen.

We organiseren veel activiteiten binnen de Havenkerk, maar dit alles willen en kunnen we niet zonder gebed doen. Daarom houden we regelmatig gebedsavonden waarin we bidden voor het werk van de Havenkerk, voor de omgeving, de Schilderswijk. Wil je met ons meebidden tijdens deze avonden, neem dan contact op met Danielle Meerveld.

Zondagochtenddienst

Elke zondag is er een kerkdienst om 10.30 uur in de Open Hof. Voor de kinderen van 0 tot 4 jaar is er creche. Voor de kinderen vanaf 4 jaar is er om de week zondagschool.

Zondagmiddagdienst

Om 13.30 is er in de Havenkerk een eenvoudige, korte dienst met een kleine groep mensen.

Meer weten over de Bijbel?

Op maandagmiddag van 15 uur tot 16 uur lezen we samen de Bijbel in gewone Taal. Op dit moment lezen we het evangelie van Marcus. Hartelijk welkom om mee te lezen.

Kinderen en tieners

Creche (0 – 4 jaar)

Tijdens de zondagochtenddienst is er creche voor de kleinste kinderen.

Zondagschool (4+)

Bij de zondagschool voor kinderen van 4 tot 9 jaar horen de kinderen een verhaal uit de bijbel.

Verder gaan ze zingen, spelletjes doen, knutselen of iets bouwen. Zo is er voor alle kinderen wel iets wat ze leuk vinden om te doen.

Ze leren elkaar kennen en zoeken elkaar op als speelmaatjes na de kerkdiensten.

Youth Alpha (12 – 16 jaar)

Net als de Alphacursus voor volwassenen begint de Youth Alpha met samen eten, dan samen een filmpje/presentatie bekijken om vervolgens in een kleiner gespreksgroepje met elkaar erover door te praten. De avond duurt van ongeveer 18.30 u. tot 20u. Alle jongeren van 12 tot ongeveer 16 zijn van harte welkom en je kan natuurlijk ook een vriend of vriendin meenemen die nog niet zo bekend is met het christelijk geloof. Wil je er eerst meer over weten, neem contact met ons op.

Ik geloof, geloof ik (16+)

De jongeren vanaf ongeveer 16 jaar komen een keer per maand bijeen om over God en geloven te praten. Wat dat is: geloven, een relatie met je Schepper hebben, bij de kerk te horen. Hoofdonderwerpen van het christelijk geloof met elkaar bespreken in een open sfeer waar plaats en ruimte is voor vragen en twijfels. Maar ook voor mooie ervaringen en een levend geloof! We doen dat op zondagochtend om 11 uur. We praten over een onderwerp en lunchen daarna.

Verrassende vriendschappen

We zijn een kerk met veel verschillende culturen, achtergronden. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat we hierdoor makkelijk contact kunnen leggen met elkaar. Het idee van dit maatjesproject is dat iedereen een maatje krijgt, een verrassende vriend. Het verrassende eraan is dat het mensen verbindt die misschien zelf niet zo snel met elkaar in aanraking zouden komen. Het verrassende is ook dat dit mooie momenten kan opleveren, omdat je van elkaar leert. Het geeft meer verbinding in de Havenkerk tussen verschillende ‘groepen’; contacten worden meer wederzijds.